fbpx
Selecteer een pagina

Ken je dat, dat je graag gezonde keuzes wilt maken? En dat je dan ineens op het nieuws weer hoort dat iets toch niet zo gezond is als je dacht? Vleesschandalen, vis met plastic en giftige stoffen erin, vetten die door de een superfood en door de ander slecht voor hart en bloedvaten genoemd worden. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wat moet je nou eigenlijk geloven?
Al jarenlang probeer ik gezond te eten, maar ik vind het soms flink ingewikkeld met al die tegenstrijdige berichten. En daarom heb ik een tijd terug besloten om me daar maar eens in te gaan verdiepen.

Ik begon met vlees. Met als gevolg dat ik inmiddels – sinds Pinksteren – vegetariër geworden ben. Daar zal ik een andere keer over schrijven.

Vervolgens pakte ik allerlei thema’s door elkaar op, maar suiker heeft toch wel mijn grootste belangstelling gekregen. Dat is dan ook de reden dat ik dat als eerste onderwerp gekozen heb om over te schrijven.

Suikerindustrie
Bij de informatie die ik hierover tegenkom, lijkt het soms echt net de tabaksindustrie! Als welk ander voedingsmiddel zulke slechte gevolgen voor je gezondheid zou hebben, zou het niet goedgekeurd worden en van de markt afgehaald moeten worden. Maar de suikerindustrie kent een heel sterke lobby. Er gaat ook nogal wat geld in om. Toen de Wereld GezondheidsRaad in 2016 de richtlijnen over suikergebruik ging aanpassen, schijnt er via de Amerikaanse overheid nogal wat druk uitgeoefend te zijn om dat niet te doen.

Perspectieven en belangen
Ik vind het interessant om de verschillende kanten van dat soort beweringen uit te zoeken. Dus ik kom iets tegen en zoek dan ook naar mensen die er anders naar kijken. Die perspectieven verzamel ik, vergelijk ik en ik bekijk welke belangen eraan vast kunnen zitten. En dan trek ik daar uiteindelijk mijn eigen conclusies uit. En die conclusies deel ik dan weer met jullie!

Ik heb nog wel wat dingen over suiker te melden. Ik wil in elk geval nog iets vertellen over wat suiker eigenlijk doet in je lichaam, waarom het niet goed voor je is. En ik wil het nog hebben over goede suikers, waar je soms over hoort. Of dat waar is of niet.

Zijn er dingen die jullie eigenlijk wel eens zouden willen weten? In eerste instantie over suiker, maar mogelijk ook over andere dingen met betrekking tot je gezondheid? Ik ben benieuwd wat jullie zouden willen weten! Ik zou het leuk vinden als je hieronder een berichtje achter zou laten!