fbpx
Selecteer een pagina

Vandaag heerlijk gewandeld met een vriendin en flink uitgewaaid šŸ’Ø (af en toe iets te flink zelfs). Met een zeer smakelijke lunch als afsluiting

Bijpraten
Wandelen is zo’n fijne manier om bij te praten. Je bent lekker in de buitenlucht, je doet wat actiefs en je bent ondertussen echt samen, met volle aandacht voor elkaar.

Gevoelens delen
Omdat je naast elkaar loopt en elkaar dus niet steeds recht aan zit te kijken, is het vaak ook gemakkelijker om moeilijker onderwerpen aan te snijden. Zoals hoe je je ergens over voelt.

Het delen van je gevoelens is heel belangrijk. Als je geregeld meer eet dan je eigenlijk wil, dan zitten daar vast momenten tussen waarop je je gevoel weg eet.

Ongemakkelijk
Van die momenten waarop je soms alleen door hebt dat je iets ongemakkelijks voelt. Iets waar je geen zin in hebt. Iets waar chocola – of iets anders lekkers – een veel fijner alternatief voor lijkt op dat moment.

Achteraf heb je spijt van wat je gegeten hebt en je gevoel is hooguit gedempt of gezakt, maar niet weg of opgelost.

Delen helpt
Je gevoel delen, helpt je inzicht te krijgen in jezelf. Het geeft je ook andere perspectieven. Andere manieren om te kijken naar jouw ervaring. Plus dat je je gesteund en gesterkt voelt.

Dat kan je een volgende keer helpen bij het voorkomen van emotie gestuurd eten!

%d bloggers liken dit: