fbpx
Selecteer een pagina

Ook in de winter is het heerlijk om een salade te eten. Ik eet bijna elke dag een salade bij wijze van lunch.

Op mijn 18e at ik ook veel salades. Ik zat in mijn eindexamenjaar en mijn moeder zat op de Weight Watchers. Ik deed thuis met haar mee, want ik wilde afvallen. Waarom ik dat precies wilde, snap ik nu niet meer zo goed, want ik was best slank, maar goed, mijn 18-jarige ik dacht daar anders over.

Volgens de Weight Watchers mocht je ook salade eten tussen de middag en ik kan me nog herinneren dat ik continu honger had. Voor mijn gevoel at ik bakken vol sla, maar het vulde voor geen meter.

Nu ben ik helemaal voldaan na zo’n uitgebreide lunchsalade. Heerlijk. Maar ik eet dan ook niet alleen maar sla. Ik vul die aan met noten, zaden, pitten en vaak ook avocado. Beetje olijfolie eroverheen en een klein scheutje (balsamico)azijn en genieten maar!

Mijn salade vul ik verder met waar mijn oog maar op gevallen is in de winkel. Altijd noten en iets van fruit (liefs bessen omdat die zo lekker zijn in een salade) en uiteraard groenten. Soms rauwe broccoli, bleekselderij, een stuk van een bietje, spinazie, verschillende soorten sla, tomaatjes, komkommer, paprika, sla, kool, enzovoorts.

In deze salade van vandaag zit:
veldsla
spinazie
alfalfa
kerstomaatjes
zongedroogde tomaatjes
blauwe bessen en aalbessen
gemengde rauwe noten
sesamzaad, chiazaad, gebroken lijnzaad
zonnebloempitten

Antibiotica en overgewicht

Antibiotica en overgewicht

Na het lezen van 'Missing Microbes' van Dr Martin Blaser ('De Beestjes In Ons') heb ik ook zijn presentatie over ditzelfde onderwerp bekeken: https://youtu.be/KwK_O0ahDKo. Hij laat zien hoe de obesitas-aantallen in Amerika gestegen zijn in de afgelopen decennia. Hij...

Bacteriën en onze gezondheid

Bacteriën en onze gezondheid

Het fascinerende boek ‘Missing Microbes’ van Dr. Martin Blaser vertelt dat in de loop van de twintigste eeuw allerlei chronische aandoeningen in steeds stijgende aantallen zijn opgekomen, waaronder bijvoorbeeld astma, hooikoorts, voedselallergieën, eczeem, reflux...

Overgewicht en IC-opnames

Overgewicht en IC-opnames

De overgrote meerderheid van de mensen die met corona op de intensive care terecht komen, heeft overgewicht. Dat valt artsen in de Nederlandse ziekenhuizen op en dat geldt ook voor veel andere landen. Mensen met corona die geen overgewicht hebben, komen bijna niet op...

Gemiddelde leeftijd op IC

Gemiddelde leeftijd op IC

Door alle berichtgeving had ik de indruk gekregen dat de meeste patiënten met ernstige klachten boven de 70 waren. De meeste (!) overlijdens betreffen kennelijk wel 'ouderen' maar de ernstige zieken aan de beademing zijn dus een stuk jonger. Dat zijn mensen die na de...

%d bloggers liken dit: