fbpx
Selecteer een pagina

Yes!
De eerste maandag van de maand is altijd mijn ‘officiële’ weegmoment.
Vandaag was ik 2 kg lichter dan vorige maand en daarmee over de 30 kg aan gewichtsverlies ten opzichte van 1 januari 2018.

Dat startmoment is wat willekeurig gekozen. Er is niet echt een moment geweest dat ik dacht ‘ik ga nu beginnen met echt afvallen’. Het was meer een constatering na een paar maanden van ‘hé, ik ben nu echt aan het afvallen’.

Ik ben NIET meer gaan bewegen. Ik doe wel geregeld aan cardio en enige krachttraining (wat in mijn gevoel sterker klinkt dan ik het beleef 😊), maar dat deed ik al 10 jaar. Dus daarin is niets veranderd.

Wat ik wél ben gaan doen, is mijn focus verleggen naar mezelf meer serieus nemen, liever worden voor mezelf én gezonder eten. Naar meer leren over gezondheid en wat goed is voor mijn lichaam.

Ik dacht altijd dat ik best gezond at.
’s Morgens zelf samengestelde muesli van allerlei granen met fruit en yoghurt of kwark.
Tussendoor een stuk fruit.
’s Middags 3 boterhammen met magere kaas of mager vleesbeleg.
Tussendoor nog een keer fruit.
’s Avonds zeker 250 gram groenten, stukje vlees en aardappels, rijst of pasta.
Ook toen al dronk ik eigenlijk alleen water en thee.

Mijn overgewicht lag vooral aan mijn eetbuien. Momenten van doorslaan met drop, chocola, chips en/of koek. Zo zag ik dat tenminste.

Maar in de afgelopen 2 jaar heb ik nog steeds wel af en toe zo’n eetbui gehad. De samenstelling verschuift wel en het zijn minder grote eetbuien dan voorheen. Maar dat is niet omdat ik ineens meer wilskracht zou hebben of zoiets. Die verschuiving komt doordat ik beter voor mezelf zorg. Lichamelijk en geestelijk.

De grootste verandering qua voeding zit ‘m in mijn dagelijkse eetpatroon.

Ik ben natuurlijker, puurder en koolhydraatarm gaan eten. Geen brood, rijst, pasta en aardappels meer. En dat was eigenlijk gemakkelijker dan ik verwacht had.

Met verse producten koken levert ook een veel lekkerder maaltijd op. Net zoals een zelfgebakken taart toch ook vaak lekkerder is dan eentje van de supermarkt.

Ik ben niet super streng daarin. Ik wil ook leven en genieten. Afgelopen zaterdag was ik uit eten. Dan schep ik echt wel frietjes op voor mezelf. En ik neem ook een toetje.

Af en toe vasten om mijn insulineresistentie te doorbreken, heeft absoluut ook geholpen. Intermittent fasting afgewisseld met wat langer vasten.
Maar mijn gewichtsverlies is begonnen met gezonder en natuurlijker eten. Dáár ligt de basis. Over intermittent fasting en vasten hoorde ik pas nadat ik al 10 kg kwijt was.

Wil jij ook graag afvallen met focus op je gezondheid en hoe je voelt over jezelf en je leven? Wil je overleggen of ik je kan begeleiden om ook gezonder, gelukkiger en slanker te worden? Stuur me even een berichtje en dan plannen we een gratis (beeld)bel-gesprek in!