fbpx
Selecteer een pagina

Geen nieuwe dingen bij mijn late lunch vandaag. Er is nog soep om op te maken. Wat geen straf is, want ik vind deze broccoli-aspergesoep erg lekker.

Ik had zin in nog een cracker met notenpasta. En er was ook nog wat eigeel over. De hamburgerbroodjes van gisteravond bevatten eiwitten. Dus de dooiers waren over en die heb ik opgebakken met wat spek.

Bij het spek had ik ineens wel even wat bedenkingen. Op het label zag ik net dat er natrium nitriet in zit. Dat wordt bij verhitting omgezet in het kankerverwekkende nitrosamine, had ik vanmorgen net geleerd (vandaar dat ik vandaag specifiek nog even op het etiket keek).

Dat eet toch wat minder lekker en daar baal ik van Tenminste, ik ben dol op eten – en op spek voor af en toe – maar ik wil ook graag gezond eten.
En nu blijkt spek toch niet okĆ© te zijn? šŸ¤”

Dat vraagt om nader onderzoek.
Daar kom ik later op terug.

%d bloggers liken dit: