fbpx
Selecteer een pagina

Kurkuma schijnt supergezond te zijn. Het helpt bij de spijsvertering, het is ontgiftend, het helpt je suikerspiegel te stabiliseren, het helpt beschermen tegen alzheimer, het is een anti-oxidant, ontstekingsremmend en goed voor je cholesterol. Om er maar een paar te noemen. Want de lijst met alle voordelen die je online kunt vinden, is super lang.

Curcumine wordt lastig opgenomen
Curcumine – de werkzame stof – wordt echter wel moeilijk opgenomen in je lichaam. En voor goede resultaten heb je mogelijk erg hoge doseringen nodig.

Mét zwarte peper
Maar ach, af en toe kurkuma door het eten doen, is weinig moeite. De werking wordt verbeterd door het te combineren met (zwarte) peper en gezonde vetten, dus dan kun je misschien ook gezondheidsvoordelen behalen met iets minder (vaak) kurkuma. En kurkuma is gewoon ook lekker! Misschien nog wel de belangrijkste reden om het te gebruiken.

Verse kurkuma
Bij mijn supermarkt hadden ze laatst zo’n leuk, vrolijk bakje met verse kurkuma. “Cool,” dacht ik, “dat is leuk om eens te proberen.”

Oranje geelwortel
De geelwortel ziet er eigenlijk helemaal niet geel uit, ontdekte ik daarbij. Hij is oranje als je hem geschild hebt. Net zo oranje als een wortel. In kleine stukjes kun je hem dan door het eten doen.

Nadeeltje
Er is wel een klein nadeel… De volgende dag had ik allemaal gele vlekken op mijn hand. Een vriendin dacht even dat ik aan een nieuwe trend meedeed, met gele nagellak alleen aan de punten van mijn nagels. Mooie insteek voor omdenken, dat wel.

Ik gebruik zelf voortaan toch liever kurkuma in poedervorm.

Eet jij vaak kurkuma? En zo ja, doe je dat omdat je het lekker vindt of omdat het goed voor je zou zijn?

%d bloggers liken dit: