fbpx
Selecteer een pagina

We krijgen de familie op bezoek met Kerst. Gezellig samen eten bij de kerstboom. En natuurlijk een kerstmenu bedenken dat past bij mijn kijk op eten. Ik wilde iets wat gezond is en natuurlijk moet het ook lekker zijn én ik wilde niet dat we na afloop zo’n overvol gevoel zouden hebben.

Vrijdag heb ik vast de meeste boodschappen gedaan. Zondag nog wat verse groenten erbij gehaald, om niet alles verlept te hoeven serveren. Het leek me ook handig om dan op maandag nog een kans te hebben iets bij te halen als ik toch nog wat te kort zou komen van iets.

Oké, dus wat gaan wij eten deze Kerst? Alles vers en zelfgemaakt natuurlijk. 😉 Veel werk, maar mijn kinderen helpen graag mee gelukkig. Zij hebben ook een mooi kerstmenu gemaakt, dus dat zet ik hierin als foto.

En die zoete hapjes als toetje? Die zijn ook zelfgemaakt want ik vind het heerlijk om toetjes te maken. Vandaar ook dat ‘grand dessert’. Ik heb panacotta met mango-topping, ‘raw cookie dough chocolate chip cookies’(mmmmm), mini-appeltaartjes en mini limoen-kokostaartjes.

Ze zijn natuurlijk wat minder gezond. Maar in elk geval zit er dan al voldoende vulling in de maag om de vertering van al die suiker wat te vertragen. Bovendien is het natuurlijk ook wel een feestdag!