fbpx
Selecteer een pagina

Ken je dat? Die dagen dat je niet echt op gang kunt komen? Dat je voor je uit blijft schuiven wat je eigenlijk wilde doen, omdat je er niet zo’n zin in hebt?

Van die dagen dat je je heel sneaky afvraagt: zal ik het mezelf gewoon gunnen om even rustig aan te doen? Wat heel legitiem is natuurlijk, maar ook kan verzanden in een dag op de bank voor de tv met een zak chips (of wat anders).

Relaxdag
Je voelt dat verschil zelf vaak heel goed. Zoek je een excuus om je te verstoppen of wil je echt bewust genieten van een relax-dagje? Dat laatste is heerlijk. Gun jezelf dat vooral.

Excuusdag
Maar pas op met de excuusdag. De dag waarop je jezelf voor de gek houdt onder het mom van relaxen. Waarop je je eigenlijk hangerig en rot voelt.

Op zo’n dag liggen eetbuien op de loer. Want je voelt je niet lekker. Je voelt je niet lekker over jezelf en niet over je dag.

Voorkómen
Als je voelt dat het zo’n dag dreigt te worden, hoe voorkom je dat dan? Hoe voorkom je dat je toegeeft, omdat dat eigenlijk wel zo gemakkelijk is?

Er zijn verschillende manieren. Kies muziek waar je blij van wordt en ga even lekker dansen in je huiskamer.

Of pak even stilte voor jezelf en stel je voor hoe je wil dat je dag wél wordt.

Bel een vriendin. Ga naar buiten, de natuur in. Knuffel met je partner. Kietel je kind. Stoei met de hond.

Doe iets waardoor je ‘mind’ als het ware even opnieuw ingesteld wordt. En pak die energie dan vast, die hoort bij het gevoel dat je wél wil hebben.

Een heel fijne zondag gewenst!

%d bloggers liken dit: