fbpx
Selecteer een pagina

Groot dromen is heerlijk! Zulke dromen roepen een fijn gevoel op. Hell yes, dáár wil ik heen! Dat wil ik bereiken! Zo wil ik zijn! Zo wil ik leven! Je voelt het kriebelen van je tenen tot je kruin.

In mijn dromen zie ik mezelf in de Caraïben langs het strand lopen, hand in hand met mijn lieve echtgenoot. Ik heb altijd stralende zon en een fijne temperatuur. Ik spring met mijn kinderen op de trampoline. Ik werk me in het zweet tegen een boksbal in de tuin. Ik dans tot diep in de nacht onder de sterren. Ik zit vol levenslust, enthousiasme, blijdschap, sprankeling.

Hier en nu?
Natuurlijk kan ik dan naar mijn hier en nu kijken. Misschien spring ik die trampoline wel kapot. Geld voor de Caraïben heb ik niet direct klaar liggen. Ik heb een schouderblessure en geen boksbal. En het is bewolkt.

Voel je het verschil?

Ander gevoel
In mijn fantasie voel ik me super. Ik krijg ook zin om me passend te gedragen. Actief te zijn. En bij de gedachte aan dat heerlijke weer krijg ik spontaan zin in een frisse fruitsalade.

‘Downer’
Maar dat ‘realisme’ is een downer. Dat geeft me meer zin om me op de bank terug te trekken. Het heeft toch allemaal geen zin. Het wordt nooit meer iets. Ik kan net zo goed een reep chocola nemen. Heb ik tenminste nog íets leuks…

Inspiratie
Dit is geen pleidooi om in een fantasiewereld te gaan leven. Maar wel om je fantasie als inspiratie te gebruiken.

(Kleine) stappen zetten
Kijk dan in de realiteit naar wat al wél mogelijk is. Zet kleine, overzichtelijke stappen. Tussen nu en die fantasie is het gat misschien groot. Tweeduizend stappen zetten voelt misschien overweldigend. Maar twee stappen zijn wel te doen. Dan nog drie. Dan ben je toch al verder dan je daarvoor was. En in een jaar heb je die tweeduizend stappen dan wel gezet.

Voel je goed!
Dus weeg je nu 130 kg en fantaseer je hoe je als een Cameron Diaz in bikini uit het zwembad komt, voel dan hoe soepel je je beweegt in die fantasie. Hoe actief je net gezwommen hebt. Hoe zelfverzekerd je je voelt. Hoe je je schouders naar achteren hebt, borst vooruit en je hoofd rechtop. Neem die houding aan, voel je krachtig en mooi. Ook nu al.

Laat je fantasie de vrije loop. Laaf je aan de energie die daarbij hoort en pas die toe in het hier en nu.

Waar droom jij van?