fbpx
Selecteer een pagina

We zijn een paar dagen naar Trier geweest. Mooie en gezellige stad, een aanrader voor een lang weekeinde weg.

Het viel me in de stad wel op hoeveel eten er overal te koop is. En meteen ook hoe ontzettend weinig puur eten dat is.

McDonald’s, ijswinkels, Subway, bakkerijen en Konditorei’en, snoepwinkels, Leonidas en Lindt chocolaterieën. Zo’n beetje een op de drie of vier zaken die je ziet, bieden iets te eten aan.

Als je uit eten gaat, bestaat je bestelling in principe vooral uit vlees of vis . Vaak gepaneerd. Daar krijg je dan een bergje patat of gebakken aardappels bij en een plakje komkommer of tomaat. Soms een beetje salade, bedolven onder dressing.

Dit is natuurlijk niet alleen in Trier zo. Dit heb je in Nederland net zo goed, alleen met iets minder schnitzels op de menukaart.

Puur eten, met verse groenten in de hoofdrol, moet je vooral zelf verzorgen. Buiten de deur is dat een stuk lastiger te vinden.

Dit laat zien hoe er in ons huidige leven van buitenaf veel invloed is om te eten op een manier die je lichaam niet dient. Het beïnvloedt je denken over wat normaal eten is.

Wat vooral aangeboden wordt, is wat voedselleveranciers willen verkopen. Hun belang is niet jouw gezondheid, maar hun omzet en winst.

Ze verleiden je, met veel zoet, want dat vinden we van nature lekker. En het liefst met goedkope ingrediënten voor een goedkoop eindproduct met goede winstmarge.

Het is dus niet jouw gezondheid die voorop staat bij wat je op straat allemaal te eten kunt kopen.

Goede voeding voor je lichaam is voeding zoals mensen (en dieren) die van nature eten. Puur eten, zo onbewerkt mogelijk. Eten dat je herkent als voedsel. Groenten, fruit, noten, zaden, vlees en vis.

Vlees en vis van dieren die hebben kunnen bewegen en die hún natuurlijke voeding hebben kunnen eten.

Dus niet van koeien uit de bio-industrie die granen eten, maar van koeien die gras eten. Niet van gekweekte zalmen die sojakorrels, graan en antibiotica gevoerd krijgen, maar van wilde zalmen die plankton, garnalen en krill eten en die daarmee zorgen voor die gezonde omega-3 vetten.

Als je een paar dagen weg bent, dan roei je met de riemen die je hebt. En toegegeven, het is vaak wel best lekker, dat eten dat niet goed voor je is.

Dus probeer zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, als je weg bent. En geniet verder vooral van wat je wel kunt krijgen. Een beetje schipperen met je dagelijkse menu, daar kan je lichaam best mee overweg. Het gaat immers om hoe je de meeste tijd voor je lichaam zorgt. Niet om wat je bij uitzondering doet. Dát is wat je gezondheid bepaalt.

Wil jij ook goed voor jezelf zorgen? Start met mijn gratis suikerchallenge. Vijf dagen zonder suiker, van maandag 13 tot vrijdag 17 mei. Dat durf je toch wel aan? 😉

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar marjolein@livingyourhappylife, met als tekst ‘ik doe mee’.

%d bloggers liken dit: