fbpx
Selecteer een pagina

Als kind was ik niet erg sportief. Ik was bang voor de bal, ik had hoogtevrees, ik kon niet rennen. Ik was er dus zo eentje die altijd als laatste gekozen werd bij gym.

Weinig beweging
Het werd van huis uit ook niet echt gestimuleerd. Dus afgezien van af en toe een wandeling en soms een halfslachtige poging een nieuwe sport op te pakken, deed ik jarenlang niet echt veel aan beweging. Maar in 2007 kreeg ik het advies vanuit een therapie om toch echt structureel iets te gaan doen, omdat dat goed voor me zou zijn.

Thuis sporten
Thuis sporten bleek voor mij een uitkomst. Op de hometrainer of crosstrainer. En dan meteen maar na het opstaan. Gewoon routine ervan maken, net als tanden poetsen.

Beweegnorm
Inmiddels doe ik dit dus al 12 jaar. Elke dag minstens 30 minuten (de minimum beweegnorm). En het voelt fijn! Ik voel me lekker als ik bezig ben en zeker daarna. Het geeft me energie en ik voel ook dat het wat doet met mijn humeur en mijn stemming.

Passende activiteit
Wat de beste manier van sporten is, is voor iedereen anders. Kies wat bij jou past, maar kom in elk geval in beweging! Niet omdat het ‘hoort’, maar omdat het echt wat voor je doet, omdat je je er fijner en opgewekter door voelt.

Enne… het was een leuke bonus dat ik dit weekeinde mijn nieuwe sportshirtjes kon omruilen voor een maatje kleiner: L ipv XL. Ondanks die chocoladeballetjes. 😉