fbpx
Selecteer een pagina

“In de jaren zestig betaalde de suikerindustrie wetenschappers om het debat rond hartziekten, suiker en vet te bepalen.” Verzadigd vet kreeg (onterecht) de schuld van dit soort ziekten. (Zie: https://hypoglycemia.org/its-all-in-your-head/).

De gevolgen die suiker heeft op het lichaam en de gezondheid werden onder het tapijt geschoven. Vijf decennia aan onderzoek naar de rol van voeding op hartziekten en de voedingsrichtlijnen zijn op die manier mogelijk voor een groot deel beïnvloed door de suikerindustrie. (Zie: https://www.nytimes.com/…/how-the-sugar-industry-shifted-bl…)

De industrie wilde niet dat de onderzoeksresultaten de verkoop van hun producten in de weg zaten.

Een paar jaar geleden onthulde een artikel in de New York Times nog dat Coca-Cola miljoenen dollars aan fondsen gegeven had aan onderzoekers die het verband tussen suiker en overgewicht zouden afzwakken, (zie: https://well.blogs.nytimes.com/…/coca-cola-funds-scientist…/).

Zo zijn er veel voorbeelden waarin onderzoek gebruikt werd om voedingsadviezen vanuit de overheid te beïnvloeden en suiker slechts als lege calorieën neer te zetten met wat effect op het gebit. Pas recent beginnen instanties te waarschuwen voor suiker als mogelijke veroorzaker van cardiovasculaire ziekten.

%d bloggers liken dit: