fbpx
Selecteer een pagina

Ik was bij een voetreflextherapeute en vertelde dat ik wilde afvallen. Stiekem in de hoop dat zij een drukpunt op mijn voet kon vinden waarmee dat instant geregeld was. Waarmee ik per direct van mijn verslavingsneigingen af was.

Haar reactie: “Heel goed van je! Weet je wat je moet doen?”
Ik leunde naar voren. Dit wilde ik niet missen.
“Ga voor de spiegel staan en besef hoe walgelijk je het vindt wat je ziet!”
Oké dan…

Negatieve focus
Als je wil afvallen, ligt je focus vaak op wat er niet goed is aan jezelf. Je dikke buik, je blubberdijen. Je hebt de pest aan jezelf omdat je je niet kunt beheersen. Maar NU ga je daar een einde aan maken. Het roer gaat om!

Tegenzitten
Tot er van alles tegen zit. En je beseft dat er nog een reep chocola in de kast ligt. Dat je nog even alleen thuis bent. Voor je het weet, is die reep op, samen met een restje winegums. En frommel je de verpakking onderin de prullenbak. Terug bij af. “Zie je wel, geen doorzettingsvermogen. Het lukt me toch nooit.”

Wat wil je wél?
In plaats van je te richten op wat je niet meer wil, denk aan wat je wél wil. Hoe je wil zijn. Hoe je wil dat je leven is. Verplaats je in dat gevoel en hou dat vast.

  1. Je motivatie is veel prettiger. Het is veel fijner te kijken naar iets waar je heen wil dan steeds achterom kijken naar wat je kwijt wil.
  2. Je kunt een stap verder gaan. Verplaats je in jezelf in die nieuwe situatie. Wat voelt, denkt en doet jouw zelfverzekerde, positief ingestelde jij op moeilijke momenten? Want die nieuwe jij weet hoe ze daarmee om kan gaan!
  3. Tot slot kun je met die focus veel gemakkelijker doorgaan als het toch een keer mis gaat.
    Eerst zag je in die chocola met winegums een bevestiging dat je het allemaal niet kunt. Maar als je naar je verlangde toekomst kijkt, dan kun je best een keer struikelen. Als je op weg bent naar een feestje en je neemt een verkeerde afslag, ga je toch ook niet terug naar huis? Dan zoek je de juiste weg weer op en ga je door. Je herpakt je en je gaat weer op pad.

Dus ‘beginning with the end in mind’ maakt je enthousiaster, geeft je stratgieën en helpt je met je doorzettingsvermogen!

%d bloggers liken dit: