fbpx
Selecteer een pagina

Wij hebben een traditie in ons gezin.
Eén keer in het jaar, in de kerstvakantie, hebben wij een ‘alles-mag-dag’. ✨❤️
We hebben deze dag ingesteld toen onze kinderen klein waren. Eén dag per jaar mogen ze zelf weten wat ze eten, hoe laat ze opstaan en naar bed gaan, hoe lang ze tv kijken, gamen, of andere beeldschermen gebruiken.
❤️
Deze dag geldt voor onze kinderen én voor onszelf.
❤️
Het is een leuke en relaxte dag die tegelijkertijd ook enige spanning bij mij oproept.
❤️
Ik voel me bezorgd over mijn kinderen en de hoeveelheid suiker die ze op deze dag binnenkrijgen, nu ik weet welke schade dat toebrengt. Gelukkig beseffen zij dat zelf ook steeds meer en snoepen ze dit jaar minder dan vroeger.
❤️
Ook drinken ze niet meer zoveel frisdrank als vroeger. Ze hebben vandaag alleen water gedronken. 💪 Aangezien zoete drankjes het meeste negatieve effect op je lichaam hebben, ben ik daar erg blij over.
❤️
Ik voel ook enige spanning om mezelf. Ik wil genieten van deze dag. Maar ik wil vanavond ook wel met een positief gevoel over de dag en over mezelf mijn bed in stappen.
❤️
Ik heb vanmorgen gewoon mijn cardio- en kracht-oefeningen gedaan. Vanavond eet ik een uitgebreide salade. Dat deel van mijn leefstijlverandering is namelijk volledig geautomatiseerd. ✨❤️
Ik heb geen behoefte aan de pizza die de rest van mijn gezin eet. Daarover voel ik me ook echt niet zielig.
❤️
Wat ik wel moeilijk vind, nog steeds, is maat houden met zoetigheid. Als ik eenmaal iets neem, sla ik gemakkelijk door. ✨❤️
Het gaat voor mij vandaag dus om het zoeken naar een balans tussen wel snoepen maar niet doorslaan. ✨❤️
Sowieso geniet ik verder lekker van het ontspannen cocoonen in huis. Ik heb de laatste afleveringen gekeken van mijn serie (Grimm, die begin januari offline gaat, dus ik wilde die toch al afkijken 😂). En nu kijk ik gezellig samen met mijn dochter naar Pretty Little Liars.
❤️